Door Johan De Donder

Twee ploegen met een tank vol vertrouwen stonden tegenover elkaar. VC Bertem-Leefdaal B won tegen titelkandidaat en leider ERC Hoeilaart B en OHR B versloeg KV Tervuren Duisburg B. Toch startten de Maswiensboys teleurstellend. Ze werden de eerste tien minuten op de eigen helft gedrukt en ondergingen het spel. Bertem-Leefdaal combineerde vlotjes, maar kwam slechts één keer in de buurt van Maarten Verheyden.

Ruim tien minuten hielden de streekploegen elkaar in een slaapverwekkende vertoning in evenwicht. Tot de motor van Carl Oeyen aansloeg. In de 23ste minuut spurtte hij de rechterflank af en legde de bal breed voor Kevin Marotta. Helaas kwam de vinnige spits niet tot afdrukken. Een minuut later werd diens tweede schot afgeblokt. De bezoekende keeper was gewaarschuwd, maar het was zijn collega die zich op het halfuur het eerst mocht omdraaien. Een haarscherpe vrijschop werd fraai in het Huldenbergse doel gekopt: 0-1. 

Het antwoord van OHR B kwam een poos later, via de pijlsnelle Oeyen. Hij verkwanselde echter de reuzenkans door de bal onbesuisd in het zijnet te knallen. Aan de overkant werd er duidelijk niet gemist. Verheyden verkeek zich op een tweede harde kopbal en de beste ploeg dikte z’n voorsprong aan tot 0-2. Een mislukte vrijschop van Filip Tollet was voor de rust de laatste magere kans voor OHR B. Boeken dicht, dachten veel Huldenbergse supporters.

De start van de tweede helft was identiek aan de eerste en dat beloofde weinig goeds voor de thuisploeg. Bertem-Leefdaal B monopoliseerde de bal en OHR B was op verdedigen aangewezen. Maar dan kreeg de wedstrijd in de 4de minuut plots een ander gezicht. Het tempo schoot de hoogte in en Huldenberg legde ineens combinatievoetbal op de mat. Marotta kopte een verloren gewaande bal door naar Manuel Verheyden, die tussen twee verdedigers door de bal fraai naast de keeper legde: 1-2. OHR B leek gelanceerd, vooral onder impuls van Oeyen die uitgroeide tot man van de match.

Ja, het werd in de 11de minuut met een knap afstandsschot 1-3. Het is nu echt over, was het idee aan de zijlijn. Neen, oordeelde Oeyen die het plots welletjes vond. Zijn ploegmaats wisten dat hij het verschil kon maken en zowat alle aanvallen gingen over de linkerflank. In de 12de minuut spurtte Oeyen voorbij alles en iedereen en legde de bal op de voet van Gust Detienne. Die kon niet missen: 2-3. 

Daarop beleefde OHR B dolle tien minuten. In de 13de minuut was Oeyen opnieuw vertrokken. Zijn gemeten voorzet werd door Detienne genadeloos binnengekopt: 3-3. Bertem Leefdaal B was de kluts kwijt en raakte nog nauwelijks het leer. Spits Verheyden kopte naast en een pegel van kapitein Tollet vloog voorlangs. In de 20ste minuut lanceerde Kurt Van Pee met een magistrale pas de ingevallen Joni Ceuppens. Hij stond plots alleen voor de goal van de bezoekers en legde de 4-3 onder hun grabbelende goalie. 

De match veranderde in een ware thriller, onder meer omdat Carl Oeyen ze verzuimde dood te maken. Hij miste maar liefst drie open kansen, telkens na een zalig spurtje langs ‘zijn’ avenue: de linkerflank. En de ingevallen aanvallers Damien Van Hoecke en Wouter De Donder konden de gemeten voorzetten van Oeyen ook niet in doel krijgen.

Ondertussen begon Bertem-Leefdaal terug fraai te voetballen en enkele gevaarlijke counters in elkaar te boksen. Maarten Verheyden schudde nog twee puike reddingen uit z’n mouw. En Carl Oeyen, die kon zijn knappe prestatie niet verzilveren met een doelpunt. In de 40ste minuut lag de 5-3 aan zijn voeten. Zijn kanonschot ging helaas over en trainer Axel Maswiens trok bijna de haren uit z’n hoofd. Gelukkig kwam de nipte voorsprong niet meer in gevaar en trok OHR B op basis van een behoorlijke tweede helft verdiend aan het langste eind. 

 

OHR B: Maarten Verheyden (d), Arnaud Bouffioux, Max Rutten, Bram Vandermosten, Kurt Van Pee, Kiefer De Turck, Carl Oeyen, Filip Tollet (k), Gust Detienne (’65 Joni Ceuppens), Kevin Marotta (’60 Wouter De Donder), Manuel Verheyden (’85 Damien Van Hoecke). Kevin De Kock, Sam Rasschaert

Door Johan De Donder

Konden onze jongens van de B-ploeg de rug rechten na de zware nederlaag tegen FC Moorsel? KV Tervuren-Duisburg B startte snel en vinnig, maar liep al in de 3de minuut tegen een efficiënte Huldenbergse counter aan. Manuel Verheyden kopte de bal door en Carl Oeyen kon vrij naar doel spurten. Hij legde de bal netjes naast de grabbelende keeper in het mandje: 0-1. De ontlading bij de spelers was begrijpelijk groot.

Ook al eiste de thuisploeg onmiddellijk de bal op en etaleerde ze puik combinatievoetbal, tegen de efficiëntie van OHR B was blijkbaar geen kruid gewassen. In de 6de minuut liet de Tervuurse defensie de sneltrein Oeyen opnieuw z’n gang gaan. Hij ging nu niet voor eigen succes en legde de bal mooi breed naar Kevin Marotta, die knap afwerkte: 0-2. Een betere droomstart was niet mogelijk.

Tervuren-Duisburg was echter niet geleerd. Vier minuten later ging Oeyen opnieuw langs de rechterflank aan de haal. Zijn gemeten voorzet werd door Bram Vandermosten nipt naast gekopt. Pas in de 11de minuut kwam de thuisploeg in de buurt van Maarten Verheyden. OHR B kroop achteruit en de eerste thuiskansen waren een feit. Maar de sterk spelende verdedigers Max Rutten, Arnaud Bouffioux en Kristof Peeters konden telkens ontzetten.

Op de 21ste minuut kon de wedstrijd zo goed als gespeeld zijn. Het duo Marotta-Oeyen was nog maar eens een gesel voor de Tervuurs-Duisburgse verdediging. Oeyen spurtte weg en millimeterde de bal in de voeten van Marotta. De jonge spits schoot onbesuisd over. Een poos later miste dezelfde Marotta opnieuw na een voorzet van Gust Detienne. 

Dat was het sein voor de B-ploeg van Tervuren-Duisburg om het heft in handen te nemen. Verheyden moest enkele keren gevat in actie komen, maar bij het harde kopbaldoelpunt in de 42ste minuut was hij kansloos. Door de aansluitingstreffer (1-2) kreeg de thuisploeg vertrouwen. Bijna hing de 2-2 een minuut later in de touwen, maar de koppende spits mikte naast. 

Met de wetenschap dat het allicht een fysiek moeilijke tweede helft zou worden, gingen de jongens van OHR B toch tevreden naar de kleedkamer. Na de koffie waren de eerste tien minuten slaapverwekkend. Saai middenveldspel en veel fouten ontsierden de wedstrijd. En dan ontbond Tervuren-Duisburg z’n duivels. Een sterk keepende Verheyden redde twee keer de meubelen na fraaie thuiscombinaties.

In de 23ste minuut kon Oeyen bij een schaarse OHR-counter nog maar eens zijn boulevard aflopen. Hij stormde op de goal af, maar de thuiskeeper dook succesvol in Oeyens voeten. Dat was meteen het laatste gevaarlijke wapenfeit van Huldenberg. 

Tervuren-Duisburg B viel op tien minuten tijd door blessures en opgebruikte wissels met negen man en OHR B dacht alleen aan het verdedigen van de nipte voorsprong. Eén keer kreeg een nog altijd vlot combinerend Tervuren-Duisburg een kans op de gelijkmaker. Het vluchtschot ging nipt naast. In een ietwat tumultueuze sfeer eindigde deze streekderby in het voordeel van OHR B. Dat was de broodnodige opsteker na de collectieve off-day tegen FC Moorsel. 

 

OHR B: Maarten Verheyden (d), Arnaud Bouffioux, Max Rutten, Bram Vandermosten, Kristof Peeters, Kiefer De Turck, Carl Oeyen (’79 Wouter De Donder), Filip Tollet (k), Gust Detienne (’71 Joni Ceuppens), Kevin Marotta, Manuel Verheyden (’85 Matthieu Bouffioux). Jan Schreurs

 

Door Johan De Donder

Kon OHR B de prestatie van vorige week herhalen? Als het van FC Tildonk afhing, dan zou het wel een stevige match worden. Tildonk startte immers furieus, met mooi combinatiespel en een hoog tempo. Dat resulteerde al in de 6de minuut in een doelpunt: 0-1.

Huldenberg was niet van slag en prikte onmiddellijk tegen. Wouter De Donder had in de 8ste minuut een mooie lob in gedachten, maar de Tildonkse keeper kon de bal met de vingertoppen beroeren. Geleidelijkaan kwam OHR opzetten en werd Tildonk naar de eigen helft gedrukt.

Huldenberg dwong een aantal uitstekende kansen af. Kevin Marotta trapte naast en Danny Van Hoecke zwak in de handen van de goalie van Tildonk. Ook Joni Ceuppens geraakt niet voorbij de sterk keepende doelman, ook al stond hij moederziel alleen. In de 25ste minuut was het eindelijk prijs: Van Hoecke duwde met de tip de bal staalhard in doel: 1-1.

Nog enkele minuten domineerde OHR B, om dan tegen het halfuur stil te vallen. FC Tildonk duwde opnieuw het gaspedaal in en ontwikkelde een moordend tempo. In die periode moest Joris Arnalsteen alles uit de kast halen om de 1-2 te voorkomen. Tildonk kreeg ook nog een uitstekende kopkans. 

Na een gevarieerde en snelle eerste helft was de rust bij beide ploegen welgekomen. De start van de tweede periode was een kopie van de eerste. Na enkele minuten saai middenveldspel, schakelde Tildonk een versnelling hoger. Op een tweede vrijschop in de 10de minuut kopte de Tildonkse diepe spits hard binnen: 1-2. Opnieuw achtervolgen dus voor OHR B.

Maar de jongens van trainer Axel Maswiens slaagden er niet meer in vloeiend te voetballen. Tildonk kreeg de ene kans na de andere. De paal en een verdienstelijke Arnalsteen verhinderden Tildonk om de score op te drijven. Maar het bleek uitstel van executie. Na een slechte terugspeelbal stond het in de 34ste minuut 1-3. Hetzelfde scenario drie minuten later: 1-4.

Bij OHR B was de veer gebroken. Gelegenheidsspits Sam Rasschaert kon twee kansen versieren, maar besloot over en naast. Eén minuut voor tijd moesten de jongens van de B-ploeg de kelk tot op de bodem ledigen. Op de zoveelste snedige counter van FC Tildonk werd het 1-5. Hopelijk een off-day van de B-ploeg, die nochtans tegen Hofstade leuk voetbal op de mat legde. 

 

OHR B: Joris Arnalsteen (d), Arnaud Bouffioux (’81 Yannick Peeters), Arne Blauwens (’61 Yelle Cuvry), Sam Rasschaert (k), Ali El Hannach, Kevin De Kock, Kevin Marotta, Filip Tollet, Danny Van Hoecke, Joni Ceuppens, Wouter De Donder (’64 Manu Verheyden).

Door Johan De Donder

Kon OHR B zich herpakken op verplaatsing bij KNV Keerbergen, dat vorige week bij ERC Hoeilaart B met 7-0 kopje onder ging? Keerbergen startte nochtans het best met een hoog tempo. Pas in de 5de minuut kon Huldenberg enig balbezit etaleren en zes minuten later kreeg Joni Ceuppens de eerste kans. Hij besloot evenwel zwak in de handen van de keeper.

Net toen de match in evenwicht was, kwam Wouter De Donder voor de Keerbergse goalie, maar ook hij geraakte er niet voorbij. Twee minuten later schoot De Donder, nu moederziel alleen, opnieuw tegen de keeper. Huldenberg begon nog beter te combineren en duwde Keerbergen op de eigen speelhelft. 

In de 20ste minuut vuurde Arne Vanderlinden een pegel af: de paal stond in de weg. Het kon dus na dertig minuten al 0-3 staan, maar helaas werden de Huldenbergse kansen niet afgewerkt. Bovendien werd een doelpunt van Ali El Hannach onterecht voor buitenspel afgefloten. Keerbergen kroop door het oog van de naald.

Gaandeweg verwaterde de match tot een saaie bedoening en als er kansen waren, dan dwong OHR B ze af. De Donder en Kiefer De Turck probeerden met afstandschoten, maar de keeper van Keerbergen gaf geen krimp. In de 45ste  minuut versierde de thuisploeg tegen het spelbeeld in een reuzenkans. Anthony Milo redde miraculeus.

Ontgoocheld trokken de Maswiensboys naar de kleedkamer. Zoals tegen Tildonk speelden ze een behoorlijke eerste helft. Hun overwicht zetten ze echter niet om in doelpunten.

Na de pauze kregen de talrijk opgekomen toeschouwers hetzelfde begin als in de eerste helft te zien. KNV Keerbergen eiste de bal op en ontwikkelde een hoog tempo. Dat resulteerde in de 3de minuut al in een doelpunt. Tweemaal blokte Milo een schot af, maar de tweede rebound was een klutsbal die knullig binnenrolde: 1-0.

Onmiddellijk nam OHR B het heft terug in handen. Vanderlinden schoot over en De Donder kopte naast. Na tien minuten werd het echter duidelijk dat onze jongens van de B-ploeg met conditionele problemen kampten. Ze vonden elkaar niet meer, moesten het initiatief aan Keerbergen laten en kwamen in de duels vaak te laat.

Op het halfuur kreeg De Turck nog een mooie kans, maar het doelpunt viel vier minuten later aan de overkant. Na een hoge uittrap van de keeper werd de bal door een Keerbergse aanvaller achterwaarts in doel gekopt: 2-0 en boeken dicht. Een minuut later was Milo geklopt op een kanonsbal, maar die spatte uiteen op de lat. De sterk keepende Milo voorkwam nog tot tweemaal toe de 3-0. Zoals vorige week zakte OHR B dus in de tweede helft fysiek weg.

 

OHR B:  Anthony Milo (d), Yannick Peeters (’46 Quentin Fita Codina), Sam Rasschaert (k), Yelle Cuvry, Ali El Hannach, Kiefer De Turck, Kevin Marotta, Filip Tollet, Joni Ceuppens, Wouter De Donder (’70 Arnaud Bouffioux), Arne Vanderlinden (’62 Manu Verheyden). Joris Arnalsteen

Door Johan De Donder

Zoals vorig seizoen heeft OHR B in vierde provinciale z’n start niet gemist. Onder een loden warmte gingen onze jongens van de B-ploeg stevig van start, evenwel zonder doelgevaar. Al snel zakte het tempo en werd het duidelijk dat de weersomstandigheden de beide ploegen parten zouden spelen. Pas in de 14de minuut was er enig gevaar voor het doel van V Hofstade: Kevin De Kock kopte nipt een corner van de bedrijvige Filip Tollet over.

Huldenberg domineerde, maar pas in de 27ste minuut gebeurde er nog iets spannends. Een knappe vrijschop van Tollet werd in corner gewerkt. Daarop ranselde de Hofstadegoalie een strakke kopbal van Joni Ceuppens uit zijn doel. Reeds op het halfuur werden bij nogal wat spelers de benen zwaar. Na de drinkpauze zakte het tempo helemaal weg. Huldenberg combineerde wel vlot, maar nam de verkeerde beslissingen in de zone van de waarheid.

Na nog eens een gestrande combinatie van OHR B profiteerde Hofstade in de 35ste minuut van een snelle counter. Anthony Milo kwam oog in oog te staan met de Hofstade-aanvaller. Die geraakte niet voorbij de grabbelende keeper. Na tien minuten slaapvoetbal werd Matthieu Bouffioux door Wouter De Donder in het straatje gestuurd. De flankaanvaller werd van de sokken gelopen: penalty. Ceuppens miste niet: 0-1. Een minuut later kreeg De Donder een geniale ingeving en knalde een hoekschop van Tollet in de linker bovenhoek: 0-2. Het was meteen De Donders laatste wapenfeit. 

Na de pauze greep aanvaller Manu Verheyden zijn kans met beide handen. Op twee minuten tijd forceerde hij twee reuzenkansen, telkens na voorzet van de vinnige Kevin Marotta. OHR B ging opnieuw stevig voetballen en duwde Hofstade op de eigen speelhelft. In de 9de minuut scoorde Verheyden in de rebound na een misser van Matthieu Bouffioux: 0-3. Acht minuten later toverde Verheyden een heerlijke lob tevoorschijn: 0-4. 

Wedstrijd gespeeld zou je dan denken, maar doelman Milo kreeg rood, nadat hij een doorgebroken Hofstadenaar foutief stopte. De strafschop bracht de stand op 1-4 en bezorgde het tot dan weggespeelde Hofstade terug hoop. Met tien kreeg OHR B de ene aanvalsgolf na de andere te verwerken, al had Marotta in de 23ste minuut de 1-5 aan de voet. Zijn fantastisch schot strandde op de deklat. 

In een slotoffensief creëerde een herboren Hofstade enkele kansen. De bal ging telkens naast of over. Gelegenheidskeeper Tollet moest dus niet echt in actie komen. De laatste vijf minuten was het vet van de Hofstadesoep en bloedde de wedstrijd dood. Ondanks het onnodig bibberen de laatste twintig minuten, behaalde de jongens van trainer Axel Maswiens een vlotte zege. 

 

OHR B: Anthony Milo (d), Arnaud Bouffioux, Kristof Peeters, Sam Rasschaert (k), Kurt Van Pee, Kevin De Kock, Matthieu Bouffioux (’66 Arne Blauwens), Wouter De Donder (’46 Manu Verheyden), Filip Tollet, Joni Ceuppens, Adil El Hannach (38’ Kevin Marotta). Yelle Cuvry