Door Johan De Donder

Slaagde OHR B er in om voor de eerste keer dit seizoen een negen op negen te halen? Tegen KFC Herent B was de B-ploeg op papier niet kansloos. Huldenberg begon dan ook hoopvol aan de partij. In de 9de minuut kon het al 0-1 staan, maar Wouter De Donder schoot overhoeks tegen de paal.

Herent was niet van slag en reageerde met twintig minuten sterk combinatievoetbal. In de 15de minuut sneden de Herentaanvallers als boter door de OHR B-defensie. Een schot naast Yannick Rotsaert zorgde voor de 1-0. Drie minuten later dwarrelde een gekraakt schot over de Huldenberggoalie: 2-0. 

En nog eens twee minuten verder stond het al 3-0. In de kluts verdween de bal achter Rotsaert in doel. Tussendoor had Kevin De Kock een mooie kans, maar de sterk keepende doelwachter van Herent B stond in de weg. Ook De Donder dwong nog een kans af, maar zijn vluchtschot belandde op de keeper.

Op het halfuur verwaterde de wedstrijd in saai middenveldspel. Voor Herent B hoefde het blijkbaar al niet meer en de Maswiensboys wilden wel, maar vonden elkaar niet. In de 40ste minuut kreeg De Kock wel nog een reuzenkans, maar hij verzuimde de bal in doel te leggen.

Zelden verschilden twee matchhelften zo van elkaar als in deze streekderby. Herent B plooide helemaal terug en kreeg nog nauwelijks een aanval in elkaar geknutseld. Een drietal counters leverden wat gevaar op, maar Rotsaert stond telkens op de juiste plaats. En OHR B? Onze jongens zwoegden hard om de Herentdefensie te slopen. 

Tevergeefs. Een doelpunt van Manuel Verheyden werd onterecht afgekeurd voor buitenspel. Een kopbal van diezelfde Verheyden scheerde de deklat en een lob van De Kock was net iets te hoog. Ook Yelle Cuvry en De Donder stonden nog even aan het kanon, maar de bal wilde er niet in. 

In de voorlaatste minuut krulde invaller Maxime Legrand met een fantastische vrijschop de eerredder dan toch binnen: 3-1. ‘Herent B lijkt wel ons zwart beest, deze ploeg ligt ons niet’, zei trainer Axel Maswiens achteraf.   

 

OHR B: Yannick Rotsaert (d), Max Rutten, Arne Blauwens, Sam Rasschaert (77’ Bram Vandermosten), Kristof Peeters, Jan Schreurs (65’ Maxime Legrand), Wouter De Donder, Kevin De Kock (60’ Kevin Marotta), Filip Tollet, Yelle Cuvry, Manuel Verheyden. Brent Heynsmans