Door Johan De Donder

Was de grote ontgoocheling van vorige week tegen zwarte beest KFC Herent B doorgespoeld? De eerste vijfentwintig minuten van de eerste helft was dat toch niet echt te merken. De jongens van de B-ploeg kregen geen enkele combinatie in elkaar geknutseld. Rotselaar B nam geleidelijkaan de match in handen. 

Tegen de 10de minuut hadden de bezoekers al vier kansen afgedwongen, maar Yannick Rotsaert redde de meubelen. Vijf minuten later stond het logischerwijze 0-1, dankzij een snedige counter. OHR B schoot merkwaardig genoeg niet wakker en bleef sukkelachtig voetballen. In de 24ste minuut kon het 0-2 zijn: gelukkig bibberde de deklat door het kanonschot.

Rond het halfuur kantelde de wedstrijd spectaculair. Plots schoot de sputterende OHR B-motor in gang. Bij zijn eerste actie in de zestien knalde Manuel Verheyden de bal naast de Rotselaargoalie binnen: 1-1. Door zijn 10de treffer herstelde Huldenberg het evenwicht, maar moest wel opletten voor de counter. Eens in de buurt van Rotsaert was de B-ploeg van Rotselaar gevaarlijk. 

Eén minuut voor de pauze schudde Yelle Cuvry een actie uit zijn voeten en het stond zowaar 2-1. Anticlimax en Rotselaar kon het niet geloven. Wat trainer Axel Maswiens in de kleedkamer heeft gezegd, is een goedbewaard geheim. In ieder geval kwam een ander OHR B op het veld.

Nauwelijks afgetrapt mocht Cuvry opnieuw juichen. Een raket van Kristof Peeters in de derde minuut belandde op de vuisten van de keeper van Rotselaar. Cuvry stond echter goed opgesteld en in de rebound scoorde hij de 3-1. OHR B duwde door en dreef de tegenstander op de eigen helft.

Nu kwam de ene kans na de andere. Helaas, Kevin De Kock, Cuvry en Arne Vanderlinden konden de netten niet meer laten trillen. Op een van de vele corners voor Huldenberg kreeg ook Filip Tollet een mogelijkheid om de score op te drijven. Zij fluwelen krulbal werd over de lat getikt. 

Even kende SP Rotselaar B een opflakkering. Rotsaert was echter niet meer van plan zich om te draaien en keerde alles. Max Rutten, de man met vier longen, had in de 40ste minuut nog wat krachten over, maar zijn schot scheerde de paal langs de verkeerde kant. 

Door deze overwinning blijft OHR B zesde in de stand, op een zucht van de top-vijf. Eén punt achterstand tellen de Maswiensboys op FC Tildonk, de tegenstander van het komende weekend. Winnen is dus een must! 

 

OHR B: Yannick Rotsaert (d), Max Rutten, Sam Rasschaert (k), Arne Blauwens, Kristof Peeters, Kevin De Kock (70’ Wouter De Donder), Yelle Cuvry, Jan Schreurs, Filip Tollet, Manuel Verheyden (78’ Karel Blauwens), Arne Vanderlinden (85’ Bram Vandermosten). Nick Gautier.