Door Johan De Donder

Kon OHR B in de inhaalwedstrijd tegen FC Tildonk het laken naar zich toetrekken? De topvijf was immers de inzet. Tildonk zou z’n huid duur verkopen, zo bleek in de aanvangsfase. Huldenberg werd vrijwel onmiddellijk bij de keel gegrepen en was de eerste tien minuten te traag op de bal. 

Tildonk kon zijn overwicht echter niet omzetten in grote kansen. Gaandeweg herstelde OHR B het evenwicht. Ruim twintig minuten zagen de talrijk opgekomen supporters een gesloten match. Wat te saai, dacht Max Rutten plots. Hij zorgde rond de 25ste minuut voor wat spanning door een te harde terugspeelbal op Nick Gautier. De bal vloog naast de Huldenberggoalie, maar hobbelde gelukkig ook nipt naast het doel.

Twee minuten later, in de 27ste minuut, kreeg Wouter De Donder een reuzenkans. Hij controleerde beheerst een fraaie voorzet van Kristof Peeters, maar kreeg de bal niet tegen de netten. Daarop beslisten de 22 acteurs om op het middenveld een potje holderdebolder-voetbal op de mat te leggen. Tot aan de pauze zagen de beide keepers dan ook nauwelijks een bal in hun richting komen. Er werd allicht meer ingeworpen dan gepast.

De tweede helft kende een identiek scenario. Tildonk begon het best en kreeg in de 6de minuut een open kans. Rutten snelde de verslagen Gautier ter hulp en ontzette in extremis. Twee minuten later vuurde De Donder een afstandsschot af: de bal zoefde nipt over. En nog eens tien minuten later vergat hij zijn hoofd tegen de voorzet van Gust Detienne te zetten. Kevin De Kock kon even later wel koppen, maar ook die bal ging over.

Op het halfuur kwam FC Tildonk nog eens opzetten. Zo moest Nick Gautier zich in de 35ste minuut serieus rekken om een Tildonks schot uit de kruising te ranselen. Een minuut later moest hij weer aan de bak op een harde kopbal. 

Nog een minuut verder werd het dan plots warm aan de overkant. Het goed gerichte schot van de pas ingevallen belofte Kevin Marotta was jammer genoeg te zwak om de Tildonkse keeper te verontrusten. Ook Filip Tollet en Yelle Cuvry kenden geen succes: hun schoten vlogen over en naast. En zo eindigde deze zoutloze slag tussen de vijfde en de zesde van het klassement in een logische 0-0. 

 

OHR B: Nick Gautier (d), Max Rutten, Bram Vandermosten (81’ Kevin Marotta), Arne Blauwens, Kristof Peeters, Jan Schreurs, Filip Tollet, Kevin De Kock (k), Wouter De Donder (68’ Laust Decoster), Gust Detienne (80’ Yelle Cuvry). Natan Lumbala-Kayembe