Door Johan De Donder

Aangezien KVC Kessel-Lo 2000 tegen SP Rotselaar B verrassend met 3-1 onderuit was gegaan, konden de jongens van de B-ploeg in Leuven misschien iets rapen. Maar vrij snel werd duidelijk dat Kessel-Lo dat pijnlijke verlies had verwerkt.

Het tempo in het matchbegin was verschroeiend. De Leuvense ploeg gooide alles en iedereen naar voren en OHR B kreunde onder de vroege druk. Toch was er maar één grote kans, in de 7de minuut: een kanonschot zoefde over de doelmond van de verslagen Pieterjan Mutton.

Daarop zagen de talrijk opgekomen supporters een saaie wedstrijd met stevig fysiek middenveldspel. Pas tegen de 20ste minuut vonden de Maswiensboys de weg naar het doel. En toch versierde Kessel-Lo de beste kansen. Op een schot en een kopbal zat Mutton er nu wel goed tussen.

In de 38ste minuut, na opnieuw tien minuten slaapverwekkend voetbal met veel fouten en slechte passes, werd het warm aan het doel van Kessel-Lo. Wouter De Donder kon net niet bij een prachtige voorzet van Jan Schreurs. Zeven minuten later kwam een einde aan een slechte eerste helft, van beide ploegen. 

Helaas, in de tweede helft kwam er weinig beterschap. Al had De Donder in de eerste minuut wel een reuzenkans. Maar hij kopte te zwak in de handen van Leuvense goalie. Vanaf de 8ste minuut kwamen de momenten van keeper Mutton. Tweemaal moest hij plat voor harde schuivers. Maar dat betekende niet dat Kessel-Lo zoveel beter was dan OHR B.

Eigenlijk waren de twee ploegen aan elkaar gewaagd. Ze speelden ondermaats en kwamen eerder per toeval aan enkele kansen. Zo scoorde Manu Verheyden bijna, nadat hij een verloren bal in de voeten kreeg en trof een aanvaller van Kessel-Lo even toevallig de paal in de rebound. 

Op een vrijschop van Yelle Cuvry na verwaterde de wedstrijd vanaf de 20ste minuut in een saaie bedoening. Nog één keer kon Kessel-Lo de Huldenbergse B-ploeg verontrusten. Na een hoekschop werd de bal overgekopt. De 0-0 kon de wedstrijd niet beter illustreren. Maar het leverde OHR B wel een punt op bij de toen nog derde van het klassement. En, zoals de Maswiensboys zelf hadden aangegeven, was Kristof Peeters de beste Huldenbergenaar. 

 

OHR B: Pieterjan Mutton (d), Max Rutten, Arne Blauwens, Yelle Cuvry, Kristof Peeters, Karel Blauwens (77’ Kevin Marotta), Kevin De Kock (k), Jan Schreurs, Filip Tollet (83’ Sam Rasschaert), Manuel Verheyden, Wouter De Donder (63’Laust Decoster).