Door Johan De Donder

Zoals vorig seizoen heeft OHR B in vierde provinciale z’n start niet gemist. Onder een loden warmte gingen onze jongens van de B-ploeg stevig van start, evenwel zonder doelgevaar. Al snel zakte het tempo en werd het duidelijk dat de weersomstandigheden de beide ploegen parten zouden spelen. Pas in de 14de minuut was er enig gevaar voor het doel van V Hofstade: Kevin De Kock kopte nipt een corner van de bedrijvige Filip Tollet over.

Huldenberg domineerde, maar pas in de 27ste minuut gebeurde er nog iets spannends. Een knappe vrijschop van Tollet werd in corner gewerkt. Daarop ranselde de Hofstadegoalie een strakke kopbal van Joni Ceuppens uit zijn doel. Reeds op het halfuur werden bij nogal wat spelers de benen zwaar. Na de drinkpauze zakte het tempo helemaal weg. Huldenberg combineerde wel vlot, maar nam de verkeerde beslissingen in de zone van de waarheid.

Na nog eens een gestrande combinatie van OHR B profiteerde Hofstade in de 35ste minuut van een snelle counter. Anthony Milo kwam oog in oog te staan met de Hofstade-aanvaller. Die geraakte niet voorbij de grabbelende keeper. Na tien minuten slaapvoetbal werd Matthieu Bouffioux door Wouter De Donder in het straatje gestuurd. De flankaanvaller werd van de sokken gelopen: penalty. Ceuppens miste niet: 0-1. Een minuut later kreeg De Donder een geniale ingeving en knalde een hoekschop van Tollet in de linker bovenhoek: 0-2. Het was meteen De Donders laatste wapenfeit. 

Na de pauze greep aanvaller Manu Verheyden zijn kans met beide handen. Op twee minuten tijd forceerde hij twee reuzenkansen, telkens na voorzet van de vinnige Kevin Marotta. OHR B ging opnieuw stevig voetballen en duwde Hofstade op de eigen speelhelft. In de 9de minuut scoorde Verheyden in de rebound na een misser van Matthieu Bouffioux: 0-3. Acht minuten later toverde Verheyden een heerlijke lob tevoorschijn: 0-4. 

Wedstrijd gespeeld zou je dan denken, maar doelman Milo kreeg rood, nadat hij een doorgebroken Hofstadenaar foutief stopte. De strafschop bracht de stand op 1-4 en bezorgde het tot dan weggespeelde Hofstade terug hoop. Met tien kreeg OHR B de ene aanvalsgolf na de andere te verwerken, al had Marotta in de 23ste minuut de 1-5 aan de voet. Zijn fantastisch schot strandde op de deklat. 

In een slotoffensief creëerde een herboren Hofstade enkele kansen. De bal ging telkens naast of over. Gelegenheidskeeper Tollet moest dus niet echt in actie komen. De laatste vijf minuten was het vet van de Hofstadesoep en bloedde de wedstrijd dood. Ondanks het onnodig bibberen de laatste twintig minuten, behaalde de jongens van trainer Axel Maswiens een vlotte zege. 

 

OHR B: Anthony Milo (d), Arnaud Bouffioux, Kristof Peeters, Sam Rasschaert (k), Kurt Van Pee, Kevin De Kock, Matthieu Bouffioux (’66 Arne Blauwens), Wouter De Donder (’46 Manu Verheyden), Filip Tollet, Joni Ceuppens, Adil El Hannach (38’ Kevin Marotta). Yelle Cuvry