Door Johan De Donder

Kon OHR B de prestatie van vorige week herhalen? Als het van FC Tildonk afhing, dan zou het wel een stevige match worden. Tildonk startte immers furieus, met mooi combinatiespel en een hoog tempo. Dat resulteerde al in de 6de minuut in een doelpunt: 0-1.

Huldenberg was niet van slag en prikte onmiddellijk tegen. Wouter De Donder had in de 8ste minuut een mooie lob in gedachten, maar de Tildonkse keeper kon de bal met de vingertoppen beroeren. Geleidelijkaan kwam OHR opzetten en werd Tildonk naar de eigen helft gedrukt.

Huldenberg dwong een aantal uitstekende kansen af. Kevin Marotta trapte naast en Danny Van Hoecke zwak in de handen van de goalie van Tildonk. Ook Joni Ceuppens geraakt niet voorbij de sterk keepende doelman, ook al stond hij moederziel alleen. In de 25ste minuut was het eindelijk prijs: Van Hoecke duwde met de tip de bal staalhard in doel: 1-1.

Nog enkele minuten domineerde OHR B, om dan tegen het halfuur stil te vallen. FC Tildonk duwde opnieuw het gaspedaal in en ontwikkelde een moordend tempo. In die periode moest Joris Arnalsteen alles uit de kast halen om de 1-2 te voorkomen. Tildonk kreeg ook nog een uitstekende kopkans. 

Na een gevarieerde en snelle eerste helft was de rust bij beide ploegen welgekomen. De start van de tweede periode was een kopie van de eerste. Na enkele minuten saai middenveldspel, schakelde Tildonk een versnelling hoger. Op een tweede vrijschop in de 10de minuut kopte de Tildonkse diepe spits hard binnen: 1-2. Opnieuw achtervolgen dus voor OHR B.

Maar de jongens van trainer Axel Maswiens slaagden er niet meer in vloeiend te voetballen. Tildonk kreeg de ene kans na de andere. De paal en een verdienstelijke Arnalsteen verhinderden Tildonk om de score op te drijven. Maar het bleek uitstel van executie. Na een slechte terugspeelbal stond het in de 34ste minuut 1-3. Hetzelfde scenario drie minuten later: 1-4.

Bij OHR B was de veer gebroken. Gelegenheidsspits Sam Rasschaert kon twee kansen versieren, maar besloot over en naast. Eén minuut voor tijd moesten de jongens van de B-ploeg de kelk tot op de bodem ledigen. Op de zoveelste snedige counter van FC Tildonk werd het 1-5. Hopelijk een off-day van de B-ploeg, die nochtans tegen Hofstade leuk voetbal op de mat legde. 

 

OHR B: Joris Arnalsteen (d), Arnaud Bouffioux (’81 Yannick Peeters), Arne Blauwens (’61 Yelle Cuvry), Sam Rasschaert (k), Ali El Hannach, Kevin De Kock, Kevin Marotta, Filip Tollet, Danny Van Hoecke, Joni Ceuppens, Wouter De Donder (’64 Manu Verheyden).