Door Johan De Donder

Kon OHR B zich herpakken op verplaatsing bij KNV Keerbergen, dat vorige week bij ERC Hoeilaart B met 7-0 kopje onder ging? Keerbergen startte nochtans het best met een hoog tempo. Pas in de 5de minuut kon Huldenberg enig balbezit etaleren en zes minuten later kreeg Joni Ceuppens de eerste kans. Hij besloot evenwel zwak in de handen van de keeper.

Net toen de match in evenwicht was, kwam Wouter De Donder voor de Keerbergse goalie, maar ook hij geraakte er niet voorbij. Twee minuten later schoot De Donder, nu moederziel alleen, opnieuw tegen de keeper. Huldenberg begon nog beter te combineren en duwde Keerbergen op de eigen speelhelft. 

In de 20ste minuut vuurde Arne Vanderlinden een pegel af: de paal stond in de weg. Het kon dus na dertig minuten al 0-3 staan, maar helaas werden de Huldenbergse kansen niet afgewerkt. Bovendien werd een doelpunt van Ali El Hannach onterecht voor buitenspel afgefloten. Keerbergen kroop door het oog van de naald.

Gaandeweg verwaterde de match tot een saaie bedoening en als er kansen waren, dan dwong OHR B ze af. De Donder en Kiefer De Turck probeerden met afstandschoten, maar de keeper van Keerbergen gaf geen krimp. In de 45ste  minuut versierde de thuisploeg tegen het spelbeeld in een reuzenkans. Anthony Milo redde miraculeus.

Ontgoocheld trokken de Maswiensboys naar de kleedkamer. Zoals tegen Tildonk speelden ze een behoorlijke eerste helft. Hun overwicht zetten ze echter niet om in doelpunten.

Na de pauze kregen de talrijk opgekomen toeschouwers hetzelfde begin als in de eerste helft te zien. KNV Keerbergen eiste de bal op en ontwikkelde een hoog tempo. Dat resulteerde in de 3de minuut al in een doelpunt. Tweemaal blokte Milo een schot af, maar de tweede rebound was een klutsbal die knullig binnenrolde: 1-0.

Onmiddellijk nam OHR B het heft terug in handen. Vanderlinden schoot over en De Donder kopte naast. Na tien minuten werd het echter duidelijk dat onze jongens van de B-ploeg met conditionele problemen kampten. Ze vonden elkaar niet meer, moesten het initiatief aan Keerbergen laten en kwamen in de duels vaak te laat.

Op het halfuur kreeg De Turck nog een mooie kans, maar het doelpunt viel vier minuten later aan de overkant. Na een hoge uittrap van de keeper werd de bal door een Keerbergse aanvaller achterwaarts in doel gekopt: 2-0 en boeken dicht. Een minuut later was Milo geklopt op een kanonsbal, maar die spatte uiteen op de lat. De sterk keepende Milo voorkwam nog tot tweemaal toe de 3-0. Zoals vorige week zakte OHR B dus in de tweede helft fysiek weg.

 

OHR B:  Anthony Milo (d), Yannick Peeters (’46 Quentin Fita Codina), Sam Rasschaert (k), Yelle Cuvry, Ali El Hannach, Kiefer De Turck, Kevin Marotta, Filip Tollet, Joni Ceuppens, Wouter De Donder (’70 Arnaud Bouffioux), Arne Vanderlinden (’62 Manu Verheyden). Joris Arnalsteen