Door Johan De Donder

Konden onze jongens van de B-ploeg de rug rechten na de zware nederlaag tegen FC Moorsel? KV Tervuren-Duisburg B startte snel en vinnig, maar liep al in de 3de minuut tegen een efficiënte Huldenbergse counter aan. Manuel Verheyden kopte de bal door en Carl Oeyen kon vrij naar doel spurten. Hij legde de bal netjes naast de grabbelende keeper in het mandje: 0-1. De ontlading bij de spelers was begrijpelijk groot.

Ook al eiste de thuisploeg onmiddellijk de bal op en etaleerde ze puik combinatievoetbal, tegen de efficiëntie van OHR B was blijkbaar geen kruid gewassen. In de 6de minuut liet de Tervuurse defensie de sneltrein Oeyen opnieuw z’n gang gaan. Hij ging nu niet voor eigen succes en legde de bal mooi breed naar Kevin Marotta, die knap afwerkte: 0-2. Een betere droomstart was niet mogelijk.

Tervuren-Duisburg was echter niet geleerd. Vier minuten later ging Oeyen opnieuw langs de rechterflank aan de haal. Zijn gemeten voorzet werd door Bram Vandermosten nipt naast gekopt. Pas in de 11de minuut kwam de thuisploeg in de buurt van Maarten Verheyden. OHR B kroop achteruit en de eerste thuiskansen waren een feit. Maar de sterk spelende verdedigers Max Rutten, Arnaud Bouffioux en Kristof Peeters konden telkens ontzetten.

Op de 21ste minuut kon de wedstrijd zo goed als gespeeld zijn. Het duo Marotta-Oeyen was nog maar eens een gesel voor de Tervuurs-Duisburgse verdediging. Oeyen spurtte weg en millimeterde de bal in de voeten van Marotta. De jonge spits schoot onbesuisd over. Een poos later miste dezelfde Marotta opnieuw na een voorzet van Gust Detienne. 

Dat was het sein voor de B-ploeg van Tervuren-Duisburg om het heft in handen te nemen. Verheyden moest enkele keren gevat in actie komen, maar bij het harde kopbaldoelpunt in de 42ste minuut was hij kansloos. Door de aansluitingstreffer (1-2) kreeg de thuisploeg vertrouwen. Bijna hing de 2-2 een minuut later in de touwen, maar de koppende spits mikte naast. 

Met de wetenschap dat het allicht een fysiek moeilijke tweede helft zou worden, gingen de jongens van OHR B toch tevreden naar de kleedkamer. Na de koffie waren de eerste tien minuten slaapverwekkend. Saai middenveldspel en veel fouten ontsierden de wedstrijd. En dan ontbond Tervuren-Duisburg z’n duivels. Een sterk keepende Verheyden redde twee keer de meubelen na fraaie thuiscombinaties.

In de 23ste minuut kon Oeyen bij een schaarse OHR-counter nog maar eens zijn boulevard aflopen. Hij stormde op de goal af, maar de thuiskeeper dook succesvol in Oeyens voeten. Dat was meteen het laatste gevaarlijke wapenfeit van Huldenberg. 

Tervuren-Duisburg B viel op tien minuten tijd door blessures en opgebruikte wissels met negen man en OHR B dacht alleen aan het verdedigen van de nipte voorsprong. Eén keer kreeg een nog altijd vlot combinerend Tervuren-Duisburg een kans op de gelijkmaker. Het vluchtschot ging nipt naast. In een ietwat tumultueuze sfeer eindigde deze streekderby in het voordeel van OHR B. Dat was de broodnodige opsteker na de collectieve off-day tegen FC Moorsel. 

 

OHR B: Maarten Verheyden (d), Arnaud Bouffioux, Max Rutten, Bram Vandermosten, Kristof Peeters, Kiefer De Turck, Carl Oeyen (’79 Wouter De Donder), Filip Tollet (k), Gust Detienne (’71 Joni Ceuppens), Kevin Marotta, Manuel Verheyden (’85 Matthieu Bouffioux). Jan Schreurs