Door Johan De Donder

Twee ploegen met een tank vol vertrouwen stonden tegenover elkaar. VC Bertem-Leefdaal B won tegen titelkandidaat en leider ERC Hoeilaart B en OHR B versloeg KV Tervuren Duisburg B. Toch startten de Maswiensboys teleurstellend. Ze werden de eerste tien minuten op de eigen helft gedrukt en ondergingen het spel. Bertem-Leefdaal combineerde vlotjes, maar kwam slechts één keer in de buurt van Maarten Verheyden.

Ruim tien minuten hielden de streekploegen elkaar in een slaapverwekkende vertoning in evenwicht. Tot de motor van Carl Oeyen aansloeg. In de 23ste minuut spurtte hij de rechterflank af en legde de bal breed voor Kevin Marotta. Helaas kwam de vinnige spits niet tot afdrukken. Een minuut later werd diens tweede schot afgeblokt. De bezoekende keeper was gewaarschuwd, maar het was zijn collega die zich op het halfuur het eerst mocht omdraaien. Een haarscherpe vrijschop werd fraai in het Huldenbergse doel gekopt: 0-1. 

Het antwoord van OHR B kwam een poos later, via de pijlsnelle Oeyen. Hij verkwanselde echter de reuzenkans door de bal onbesuisd in het zijnet te knallen. Aan de overkant werd er duidelijk niet gemist. Verheyden verkeek zich op een tweede harde kopbal en de beste ploeg dikte z’n voorsprong aan tot 0-2. Een mislukte vrijschop van Filip Tollet was voor de rust de laatste magere kans voor OHR B. Boeken dicht, dachten veel Huldenbergse supporters.

De start van de tweede helft was identiek aan de eerste en dat beloofde weinig goeds voor de thuisploeg. Bertem-Leefdaal B monopoliseerde de bal en OHR B was op verdedigen aangewezen. Maar dan kreeg de wedstrijd in de 4de minuut plots een ander gezicht. Het tempo schoot de hoogte in en Huldenberg legde ineens combinatievoetbal op de mat. Marotta kopte een verloren gewaande bal door naar Manuel Verheyden, die tussen twee verdedigers door de bal fraai naast de keeper legde: 1-2. OHR B leek gelanceerd, vooral onder impuls van Oeyen die uitgroeide tot man van de match.

Ja, het werd in de 11de minuut met een knap afstandsschot 1-3. Het is nu echt over, was het idee aan de zijlijn. Neen, oordeelde Oeyen die het plots welletjes vond. Zijn ploegmaats wisten dat hij het verschil kon maken en zowat alle aanvallen gingen over de linkerflank. In de 12de minuut spurtte Oeyen voorbij alles en iedereen en legde de bal op de voet van Gust Detienne. Die kon niet missen: 2-3. 

Daarop beleefde OHR B dolle tien minuten. In de 13de minuut was Oeyen opnieuw vertrokken. Zijn gemeten voorzet werd door Detienne genadeloos binnengekopt: 3-3. Bertem Leefdaal B was de kluts kwijt en raakte nog nauwelijks het leer. Spits Verheyden kopte naast en een pegel van kapitein Tollet vloog voorlangs. In de 20ste minuut lanceerde Kurt Van Pee met een magistrale pas de ingevallen Joni Ceuppens. Hij stond plots alleen voor de goal van de bezoekers en legde de 4-3 onder hun grabbelende goalie. 

De match veranderde in een ware thriller, onder meer omdat Carl Oeyen ze verzuimde dood te maken. Hij miste maar liefst drie open kansen, telkens na een zalig spurtje langs ‘zijn’ avenue: de linkerflank. En de ingevallen aanvallers Damien Van Hoecke en Wouter De Donder konden de gemeten voorzetten van Oeyen ook niet in doel krijgen.

Ondertussen begon Bertem-Leefdaal terug fraai te voetballen en enkele gevaarlijke counters in elkaar te boksen. Maarten Verheyden schudde nog twee puike reddingen uit z’n mouw. En Carl Oeyen, die kon zijn knappe prestatie niet verzilveren met een doelpunt. In de 40ste minuut lag de 5-3 aan zijn voeten. Zijn kanonschot ging helaas over en trainer Axel Maswiens trok bijna de haren uit z’n hoofd. Gelukkig kwam de nipte voorsprong niet meer in gevaar en trok OHR B op basis van een behoorlijke tweede helft verdiend aan het langste eind. 

 

OHR B: Maarten Verheyden (d), Arnaud Bouffioux, Max Rutten, Bram Vandermosten, Kurt Van Pee, Kiefer De Turck, Carl Oeyen, Filip Tollet (k), Gust Detienne (’65 Joni Ceuppens), Kevin Marotta (’60 Wouter De Donder), Manuel Verheyden (’85 Damien Van Hoecke). Kevin De Kock, Sam Rasschaert